Unii cred ca fotbalul e o chestiune de viata si de moarte. Va asigur ca e mai mult decat atat.

Bill Shankly

26 octombrie 2010

CS Real Blejoi - Alpha Team 0-1. Catenaccio fara orizont.

   Probabil acesta este meciul în urma caruia mi-a fost cel mai greu sa scriu un post. Cu totii ne-am pus mari sperante in aceasta intalnire, stiam ca adversarii ne sunt contracandidati la promovare, dar a iesit prost. Chiar foarte prost insa.....socoteala de acasa nu se potriveste mai deloc cu cea de pe... gazon.
   Filmul meciului.

  Pentru a doua oara consecutiv am fost nevoiti sa abordam un meci de sase puncte fara trei dintre cei mai buni jucatori ai nostrii. In aceste conditii, am decis sa acordam o atentie sporita fazei defensive, in speranta ca vom prinde o contra decisiva care sa ne duca in avantaj.
  Prima repriza s-a incheiat cu un scor alb, fara a exista ocazii notabile dar cu o intensitate foarte buna a jocului din partea amebelor echipe.
  Pauza nu ne-a mai fost un sfetnic bun. La doar trei minute de la reluare, Alpha Team deschide scorul dupa o buna actiune colectiva, finalizata cu un sut sub transversala. A urmat o lupta oarba, generatoare de nervi si de o parte si de alta. Desi ocaziile mai mari le-au apartinut adversarilor (remarcabila prestatia portarului nostru care a reusit de fiecare data sa ne tina in joc), ultima faza a meciului a periclitat sanatatea tuturor celor prezenti la meci. Plecat intr-o cursa pe banda dreapta, in care si-a depasit toti adversarii intalniti, atacantul nostru (Nica Vladimir) a centrat in fata portii unde astepta.....autorul acestor randuri ! Portarul advers are o interventie gresita, mingea fiind deviata in transversala de unde ajunge intre mine si poarta goala. Incomodat de faptul ca trebuia sa trag cu piciorul dedicat urcarii in tramvai si de zvarcolirile disperate ale portarului (amplificate, probabil, si de o lovitura puternica primita din partea unui coechipier venit sa respinga la disperare), am incercat sa ma pozitionez pentru o lovitura cu celalalt picior......din pacate secunda golului trecuse, sutul meu fiind blocat.
   Concluzii.
  Rezultatul ne scoate aproape definitiv din lupta pentru promovare. Momentan nu ne ramane altceva de facut decat sa strangem randurile si sa acumulam cat mai multe puncte posibile pana la pauza competitionala.
  Cu toate ca nu imi face placere, trebuie sa aduc din nou in discutie modul in care unii dintre jucatori, atat coechipieri cat si adversari, inteleg aceasta competitie. Desi campionatul este destinat fotbalistilor amatori, se intra foarte tare, la limita accidentarilor profesioniste iar comentariile din teren frizeaza penibilul. Pe aceasta cale, fara a dori sa jignesc pe nimeni, il anunt pe fundasul celor de la Alpha Team ca, in ciuda includerii in titulatura echipei a numelui comunei Blejoi, majoritatea jucatorilor au domiciliul stabil in Ploiesti, unul dintre noi locuind chiar in Bucuresti (!). Nici nu ma indoiesc de faptul ca distinsul adversar nu pune semnul egal intre taran si persoana cu domiciliul in comune/sate....... 

5 comentarii:

  1. Daca despre el este vorba imi cer eu scuze in numele lui dar fara a trece cu vederea ca portarul vostru l-a injurat pe autorul golului la o faza la care eu am fost martor. Noi am trecut peste, speram ca si voi sa treceti si sa nu uitam ca mai avem un meci in retur in care vreau sa fim fair-play, la fel cum ai spus-o si tu este o competitie intre amatori. Sa auzim numai de bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-l stiu dupa numar, este vorba despre fundasul central-dreapta. Sunt de acord cu ceea ce spui, poate ca ar fi mai bine ca presiunea care exista la astfel de meciuri sa ne determine sa jucam un fotbal mai bun in loc sa apelam la tot felul de duritati.

    RăspundețiȘtergere
  3. A, era sa uit. Bafta duminica....sper sa jucati pe terenul 2, v-ar avantaja.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim frumos! O sa jucam pe primul teren, stim ca au libertate mai mare adversarii nostri de duminica acolo dar si noi ne descurcam destul de bine. Vom vedea ce va fi; 40 de minute de foc in care speram sa inchidem bine culoarele si sa le speculam pe ale lor. Bafta si voua mai departe!

    RăspundețiȘtergere